Over Studio ACT

Studio ACT

Ja, mama zijn en ambitie hebben, dat kan perfect hand in hand

“Act” is het Engels voor “handelen”. Het heft in eigen handen nemen, de koe bij de horens vatten.

Bij Studio ACT leer je dat je zoveel zelf kan doen om je dromen waar te maken en je leven meer voldoening te geven.
Je hebt veel meer in de hand dan je zou denken. Kleine stapjes leiden uiteindelijk tot groots resultaat. Er is geen magische formule die alles in een keer beter maakt. Ik wil je met Studio ACT laten zien dat schoonheid en geluk zit in kleine, eenvoudige dingen.

ACT staat ook voor Acceptance and Commitment Therapy.
Samen met Positieve Psychologie is dat het uitgangspunt voor alle begeleidingen en trainingen die ik geef

Ik wil van Studio ACT een online platform voor persoonlijke ontwikkeling maken en jou leren hoe je de eerste stappen richting meer rust in je hoofd zet.


Mijn verhaal


 Waarom ik begon met Studio ACT? Euh, hebt ge een uurke of twee?


Ik ben Wendy Celis, bouwjaar 1977 en sindsdien leer ik elke dag bij over het leven. Ik heb, net als iedereen, mijn rugzakje. En de afgelopen 10 jaar geraakte dat behoorlijk goed gevuld. Ik ging van een internationale job in de bedrijfswereld naar de combinatie deeltijds werken en studeren, naar zelfstandig ondernemerschap en studeerde af als Master Klinische Psychologie. Tussendoor trouwde ik met Noël en kregen we twee kinderen, Nina (2014) en Ruben (2015). Door zware verbouwingen aan ons huis verhuisden we niet één, maar twee keer. In 2021 overleed mijn moeder na een slopende periode van 8 jaar.


En o ja, die pandemie niet vergeten die alles nog een extra dimensie kwam geven. Ik mag nog zo goed met mijn voetjes op de grond staan, ook ik voelde die bij momenten onder me wegzakken. De stress sloeg toe.


Mama worden heeft mij veranderd. Plots zijn daar die lieve, kleine wondertjes die je zo graag ziet, een 'houden van' waarvan je niet wist dat het bestond. En je wil ze de best mogelijke start geven om gelukkig te worden in het leven.

Tegelijkertijd zijn die wondertjes een spiegel voor jezelf. Want kinderen doen niet wat wij zeggen dat ze moeten doen, kinderen doen wat wij doen. Het beste wat wij als ouder dan kunnen doen is het goede voorbeeld geven, ook als het op zelfzorg aankomt

Voor ik mama werd, was ik grotendeels op automatische piloot door mijn leven aan het hollen, vooral met mijn verstand. Mama worden heeft mij geleerd om stil te staan, te voelen, mezelf te leren kennen en bewust te kiezen. En ja, dat blijft een uitdaging.

ACT therapie helpt me daarbij. Met Studio ACT wil ik jou leren wat ik geleerd heb. 

Uit mijn ervaring in het internationale bedrijfsleven, uit ACT, uit mijn kennis als Bachelor Communicatie en als Master in de Klinische Psychologie.Acceptance and Commitment Therapy


Zoals gezegd, staat ACT voor Acceptance and Commitment Therapy, een gedragsmodel uit de derde generatie gedragstherapieën. De vaardigheden die je leert binnen ACT helpen je psychologische flexibiliteit te verhogen. “Leren loslaten”.

Door bewust om te gaan met situaties, gedachten en gevoelens kan je voor jou betekenisvolle keuzes maken. Hoe je dat doet, leer je in ACT.

Doordat je - ondanks moeilijke gedachten, gevoelens en sensaties - bewust leert te kiezen voor wat jij belangrijk vindt in je leven en werk, ervaar je meer voldoening. Je voelt meer rust in je hoofd, in je leven en in je werk.


Positieve Psychologie


Aaaah .... de psychologie ... I love it!

Als het ergens over "de psychologie" gaat, dan kleeft daar meteen iets aan vast wat met mentale problemen te maken heeft. En dat is niet juist. De psychologie is de wetenschap die het gedrag en de geest bestudeert. Stress, burnout, eenzaamheid, weinig zelfvertrouwen, perfectionisme, veerkracht ... zijn geen klinische, psychische ziektes, maar komen wel heel vaak voor en zorgen voor heel wat lijden. 

Ik hoop je, door je via Studio ACT wat meer te vertellen over hoe "onze psychologie" werkt, wat meer gerustheid te geven. Psychisch lijden is normaler als we denken, het hoort bij leven. En ik hoop je ook informatie en tools te geven waarmee je je psychologie een beetje naar je hand kan zetten, zodat jij je leven kan "lijden" als de persoon die je wil zijn.